Komentář k mladší a starší přípravce

11.06.2010 07:07

Starší (r.n .1999-2000) a mladší přípravka (r.n.2001 a mladší)

zahájili  jarní sezónu soutěžního r.2009/2010.Konečně je tady jaro  a můžeme trénovat opět na hlavním hřišti . Chodili jsme pravidelně trénovat celou zimu do Sokolovny ale vzhledem k zcela nedostačujícím prostorům a velkému zájmu dětí jsme se stali přeborníky ve vybíjené ,která se v takovém počtu jediná dala v tělocvičně hrát.Fotbalu jsme se začali věnovat až později venku na házenkářském hřišti ale i zde je velice těžké vymyslet cvičení pro 20 i více dětí ve věku od 5-10 let.

Zúčastnili jsme se také pravidelného halového turnaje v Rokycanech (memoriál p.Rejška) kde jsme obsadili 5. místo ze 7. účastníků .Byl zde vidět veliký rozdíl mezi týmy které pravidelně trénují ve vhodné hale a námi a tak i výsledek nepovažuji za neúspěch.

 

 Dvakrát jsme měli větší trénink v Plzni na ZŠ Chválenická ve velké tělocvičně ale to je bohužel pro náš oddíl drahá záležitost .

Takže teď již máme pravidelné tréninky v Po a St od 16,30 hodin pod vedením trenérů : Liška Petr, Minařík Petr , Froněk Milan a Skala Roman .

Dětí chodí hodně ale stále rádi přivítáme nové zájemce ve věku 5-10 let !!!

Určitě rádi uvítáme pomoc s trénováním , abychom zabezpečili maximálně intenzivní tréninky  i ve chvílích kdy někdo z trenérů nemůže nebo je s jedním z mužstev na zápasech.

Kromě trénování hrají obě naše přípravky i pravidelné soutěže organizované ČMFS.

Starší přípravka odehrála na jaře již 2 utkání :

9.4. v Luční ul.:Viktorie Z-SK St.Plzenec   7 : 7-goly za Plzenec :J.Dolák 5,R.Skala a L.Lindauer po 1.

Soupeř zvučného jména ale o dost mladší než my .Na naší straně byla tělesná převaha ale šikovnost a fotbalovost byla na straně soupeře.Po zimě bylo vidět jak moc se ještě musíme učit ,ale bohužel  když je pro většinu hráčů fotbal až na x-tém místě  a hrají ho v podstatě pouze na trénincích , tak se těžko můžeme poměřovat s kluby kde mají vybrané talentované děti , které  tímto sportem žijí.

16.4. v Plzenci : SK-Kohouti Rokycany  B   1 : 9 gól za Plzenec J.Dolák  

Silný soupeř tentokrát i s jednoznačnou výškovou převahou . Za starší přípravku u nás pravidelně nastupují hráči patřící ještě do nižší kategorie , což je samozřejmě nevýhoda , ale máme málo hráčů r.n. 1999-2000 . Přesto někteří z těchto mladších patří k oporám i zde –J.Dolák,T.Eberl,…ale na tak silného soupeře to nemohlo stačit .

Mladší přípravka měla odehrát již také v utkání  ale i tak velký klub jako je plzeňské SK 1894 má problémy s dětmi a poté co nás na podzim štastně porazila se již podruhé nedostavila na utkání  a my máme kontumační vítězství , které nás ale vůbec netěší .Přišli jsme o příležitost jim porážku vrátit a hlavně si zahrát.

Takže zatím jediné jarní utkání  :1.FC Junior Plzeň –SK St.Plzenec ml.př. 1 : 6 góly za Plzenec –T.Eberl 3,Bára Froňková , Vašík Froněk a Jan  Dolák po 1

Náš nejmladší tým pokračoval ve výborných  výkonech , které mu na podzim zabezpečili  3.místo v tabulce hned za Rokycany a SK Plzeň 1894.Tento tým má při současných výkonech na to bojovat o první pozice a doufám , že se o to popere i když to samozřejmě není to hlavní o co nám při trénování jde.